Menu

Vision 2019 - "Play to win!"

Formål
At skabe en kvinde eliteklub med områdets dygtigste talenter, hvor der fortsat også er plads til bredden. At skabe en klub med de bedste trænere, højt informationsniveau, stærk branding og god rådgivning af den enkelte spiller. At skabe hele mennesker, der får de optimale betingelser for at leve deres fodbolddrøm. At kunne kombinere uddannelse og livet som fodboldspiller på optimal måde. At flytte fokus hen på alt det man kan uddanne sig til indenfor en radius på 30 km i stedet for det, man ikke kan. At fastholde talentmassen i stedet for at de skal spredes for alle vinde eller stoppe.

At være Midt- og Vestjyllands talentcenter og markere området som et kraftcenter for pigefodbold. Og at der er en gul tråd fra første dag i klubben og indtil, man slutter.

At VSF spiller med om oprykning til 3F Ligaen i sæsonen 2018/19. Bygget på den talentmasse, der allerede er i klubben, hvor klubben råder over 15-20 piger, der optræder på diverse landshold eller lige omkring. Og at klubben fra 2019/20 derefter etablerer sig i landets bedste række. Som et synligt midtjysk fyrtårn inden for damefodbold. At det er en klub, hvor man fra man er 10 år – 30 år kan få opfyldt sine sportslige ambitioner.

Dette er et supplement til den fine klub, der er i dag – og som fortsat skal være – dette er kun for at løfte førsteholdet og talent afdelingen til et nyt niveau – med respekt for såvel bredde som klubånd!

Konkrete mål
1. Divisionsholdet skal senest i 2018/19 spille om oprykning til landets bedste række.
2. U18 DM skal hvert år fra 2016/17 være i top 6 i den landsdækkende turnering.

Politik
I og med klubben stiller gode rammer op for de enkelte hold, forpligtiger kontrakt spillerne sig også til:
- Minimum 3 - 4 ugentlige træninger i klubben (at leve op til licenskravene)
- At følge klubbens styrketrænings og kostprogram
- At få den nødvendige restitution mellem træning/kampe
Dette kan betyde, at hvis man har morgentræning eller anden aktivitet som f.eks. ISI, at man må stå over der, da alle er enige om, at klubtræningen prioriteres først.

Træner koncept
Der findes ny 1. divisions træner med de rette faglige og sociale kompetencer. Det er vigtigt, at både førsteholdstræner og U18DM træner har de rette fodboldmæssige og kommunikative kompetencer, samt mestrer mandsskabspleje. Hurtigst muligt ansættes der en sportschef der kan være bindeled og inspirator i elitesatsningen. Derudover er der tilknyttet en målmandstræner, der dækker både senior og u18, samt en fysisk træner. Mandagstræning vil være fællestræning med både U18 og 1.division, inkluderet fysisk træning.

Kontraktspillere – på sigt
Der udvælges 25 spillere fra nuværende divisionstrup, årgang 99, 2000 og 2001 der er potentielle for den trup, der i 2019/2020 sæsonen skal sikre oprykning til ligaen. Af de 25 spillere har de 20 enten været med på diverse landshold eller er det.
Når tiden er moden, er det målet at indføre kontrakter med spillere i førsteholdstruppen.

Den GULE tråd
Med cheftrænerne i spidsen laves der en spillemodel for VSF pige elite(ajax modellen eller anden model) som alle kender, og som der hele tiden udvikles ud fra. Den GULE tråd indeholder også koncept for træning, øvelser, kost, hvordan man omgås – hvad der forventes – ect. Dette arbejde startes i efteråret 2016 med Henrik og Kenneth i spidsen og involverer alle trænere i klubben. Samtidig laves der en udførlig klub organisationsplan – manual så alle har et overblik over indsats-områder og ansvar både ”ansatte” og frivillige.

Samarbejde og uddannelse
Beskrivelse af samarbejder med Sønderager, ISI, DBU, videregående uddannelser, praktik pladser. Herunder også en beskrivelse af hvilke muligheder der er for uddannelse og arbejde, når man er fyldt 19 år. Sygeplejeskole, seminarium, VIA universitetet, Teko, ect
Der kunne evt i samarbejde med lokale virksomheder etableres deltidsjob for kontraktspillere, der ikke er på uddannelse eller ønsker en pause.

Kommunikation intern og eksternt
Der laves en manual, som spillere og forældre får ved indmeldelse i klubben. Her skal man kunne læse alt om, hvad det indebærer at være elitespiller, hvad der forventes fra klubben, Den GULE tråd, etc. Der laves en Facebook  samt Instagram profil, som er omdrejningspunktet for hele elite satsningen ”VSF-Elite”. Siden er offentlig med spillereferater, aktiviteter, spilletrupper, nyt om landsholdspillere, kostråd, nye tiltag ect. Samtidig opdateres der løbende med nyheder og artikler på www.vsf-fodbold.dk. Målet er at skabe sammenhæng, stolthed men også brande klubben. Målgruppen er et fælles forum af alle i og omkring klubben herunder fans, sponsorer, forældre, bedsteforældre, potentielt nye spillere ect.

Samarbejdsklubber
Der etableres, på baggrund af de erfaringer klubben allerede har, et samarbejde med pigeklubber i en radius på ca. 40 km. Målet er, at de bedste spillere skal have en chance for at kunne spille U18 DM og liga i nærområdet. Dette er ungdomskonsulentens ansvar, at dette vokser og udvikles. Godt støttet af sports- og eliteudvalget. I klubben i dag er der allerede spillere der har startet deres karriere i Vildbjerg, Videbæk, Skjern, Herning, Ikast, Hammerum, Silkeborg, Ørnhøj, Sunds, Holstebro, Tulstrup, mfl.

Internationalt samarbejde
Der tilsigtes at oprette samarbejde med tre internationale topklubber i Sverige, England og Tyskland. Og via dette samarbejde lave udveksling af spillere, så de bedste VSF`ere kan afprøve talentet i en udenlandsk klub, ligesom deres unge spillere kan hente erfaring i Danmark. Ideen er, at der er tale om aftaler af en sæsons varighed – men VSF-Elite vil aldrig stå i vejen for en kontrakt med en udenlandsk klub – derimod hjælpe og støtte, hvis dette er en mulighed.
Dette samarbejde kan evt. også føres videre til de udenlandske klubbers talentafdelinger f.eks. i forbindelse med Vildbjerg Cup.